SYSTERLINJEN; För systrar som vill prata om sina utmaningar

 

 

-Är du en syster och har existentiella frågor?

- Känner du oro och behöver någon att prata med?

- Har du rättsliga frågor som rör kvinnor inom islam?

- Vill du prata med en syster om dina utmaningar i livet?

 

Då är du välkommen att kontakta oss på systerlinjen. Vi är en tjänst som är av systrar, för systrar! Hos oss kan du få stöd och råd samt tillgång till ett lyssnade öra. Vi erbjuder även information om vart vart du kan vända dig om du behöver ytterligare hjälp, som exempelvis stöd vid en polisanmälan.

 

Vi på systerlinjen har total tystnadsplikt och du kan vara anonym när du pratar med oss. Mejl och kontaktuppgifter som du skickar till oss kommer att raderas direkt efter samtalet. Inga uppgifter sparas hos oss.

 

Systerlinjen är en tjänst från Imam Ali Islamic Center men arbetar självständigt.

 

 

Hur kontaktar du oss?

Du som syster är välkommen att kontakta oss på vår mejladress: systerlinje@iaic.se .

 

I mejlet uppskattas det att du skriver ner en kort beskrivning på vad du vill prata om (exempelvis äktenskap, rättsliga frågor, trosfrågor), ett telefonnummer du kan nås på, samt tider som du är tillgänglig. Därefter kontaktas du för en bekräftelsetid. Vi svarar även direkt på frågor via mejl ifall man inte vill bli uppringd.

 

Vi ber våra systrar ha överseende med att vi får in många mejl och förfrågningar och att det ibland kan ta några dagar för oss att återkomma. Vi hoppas att våra kära systrar har överseende med det.

 

 

 

 

 

 

 

 

----

Publicerad: 2021-05-25