Al-Huda Akademin + Anmälan

 

Imam Ali Islamic Center startar: Al-Huda Akademin

 

Välkommen till en livsskola med ett skräddarsytt undervisningsprogram som möter aktuella utmaningar för muslimer. Upplägget stärker syskonskapet och främjar en ömsesidig utveckling för eleverna och lärarna. 

Med en dynamisk sammanställning av teori och praktik strävar vi efter att på det mest effektiva sättet utrusta deltagarna med färdigheter som underlättar för dem att bevara sin religiösa identitet. 

 

Akademins kurser som du kan välja bland:

 

Socialkompetens

Välkommen till en inspirerande kurs med ett unikt upplägg som kombinerar djupgående insikter om islam med praktiska verktyg för att förbättra dina sociala färdigheter och relationer!

Du har möjlighet att aktivt påverka din egen undervisning genom att föreslå relevanta frågor som kursdeltagarna kan tillsammans diskutera. Kursens avser:

Stärka deltagarnas självförtroende, muslimska identitet och gemenskap.

Främja färdigheter som är gynnsamma i olika sociala situationer och bidrar till positiva relationer med familj, vänner och samhället. 

 

Arabiska

Lär dig på ett effektivt och enkelt sätt att läsa och skriva arabiska. Kursen anpassas efter deltagarnas nivåer. Målet är att förbereda deltagarna för delta i koranrecitationskursen. Du får chansen att under månaden Ramadan börja recitera den heliga Koranen.  

 

Koranrecitation

Genom att recitera Koranen går man inte bara igenom sina religiösa skyldigheter, utan man öppnar också dörren till en berikande andlig resa. Denna kurs vänder sig till dem som kan läsa arabiska. Kursen har olika upplägg beroende på deltagarnas nivåer.

 

Islams grunder.

Här får du på ett enkelt sätt en djupare förståelse av de fundamentala principerna inom islam. Med ett tillgängligt språk tar vi oss an mer fördjupade tankar. Som deltagare får du en rikare insikt i din religiösa tro. Tillsammans med läraren kommer du och dina medstudenter att delta i intressanta resonemang som fördjupar er förståelse. 

En kort och kärnfull resa mot en ökad insikt i Islams lära väntar!

 

Etik och livsfrågor.

I denna kurs dyker deltagarna djupt i sina inre världar för att hitta svar på grundläggande etiska och filosofiska livsfrågor. Vi väcker även förbisedda frågor som ofta glöms bort men som kan ge oss en fascinerande och berikande livsinsikt.

Kursen utmanar och leder dina tankar genom en intellektuell resa. Varje steg är utformat för att väcka nyfikenhet och skapa en djupare förståelse för vår existens. Kursen kommer att berika ditt tankesätt och öppnar nya vyer som gynnar ditt fortsatta liv.

 

Retorik.

Talarkonstkursen utvecklar, med en genomtänkt kombination av teori och praktik, dina kommunikationsfärdigheter. Dessa blir oskattbara verktyg för din framgång under livets olika skeden. 

 

Välkommen att med din närvaro berika vår gemenskap och ömsesidiga utveckling. 

Anmäl och investera i dig själv. Påbörja din resa mot djupare insikter och meningsfulla relationer!

 

Vi vänder oss till unga muslimer i åldrarna 15–25 (Undantag kan förekomma)

 

Datum: Varje Lördag, start 2024-02-10

Tid: 13.30-17.30

Plats: Imam Ali center

Avgift: 400 kr per termin oavsett antal valda kurser (inkluderar fika och kursmaterial).

Under den heliga månaden Ramadan erbjuds också lättare iftar. 

 

 

ANMÄLAN: https://form.jotform.com/imamalicenter/al-huda-akademi

Vid frågor kontakta oss på: info@iaic.se

 

 

 

 

 

---------

Publicerad 2024-01-09